Turistična taksa

Spoštovani ponudniki namestitev, zavezanci za plačilo turistične takse, po sklepu in odloku Občinskega sveta Občine Bovec, se poročanje o turistični taksi s 1.7.2015 prenaša na LTO Bovec.

Nov občinski odlok prinaša naslednje novosti:

  • namesto na občino Bovec morate od meseca julija dalje poročila o zasedenosti in taksi pošiljati na LTO Bovec
  • poročila morate oddajati najkasneje do 10. v mesecu (prej do 25. v mesecu)
  • spremenjen je obrazec za poročanje, kjer je potrebno vpisati podatke o prihodih in prenočitvah po nacionalnostih  (prej samo ločeno na domače in tuje)
  • poročilo lahko oddaste elektronsko

Do aplikacije lahko dostopate na spletnem naslovu www.ttaksa.si Vsa navodila s slikami pa so dostopna tu: http://www.ttaksa.si/pomoc/.  Samo pri prvi prijavi boste imeli malo več dela, saj se morate najprej registrirati kot nov uporabnik, nato pa še dodati vaš objekt. Če imate več objektov, jih morate vnesti ločeno. Prosimo vas, da izpolnite tudi kontaktne podatke. Šele ko opravite te korake, lahko oddate prvo poročilo.

Vse ponudnike nastanitev prosimo, da se registrirajo v sistem in dodajo svoje objekte čimprej. Občinski odlok zahteva prehod na nov način poročanja z mesecem julijem; to pomeni, da morate poročilo za mesec junij poslati na LTO Bovec do 10. julija. Vsem zavezancem predlagamo, da se registrirate in vnesete poročilo za mesec maj kar v novo aplikacijo in da se tako seznanite s sistemom in z morebitnimi težavami. Menimo, da je aplikacija narejena zelo pregledno in da vam bo poročanje bistveno olajšala.

Tistim, ki ste do sedaj poročila pripravljali iz lastnih programov, sporočamo, da je mogoče urediti, da poročila iz svojih programov prenesete v aplikacijo. V tem primeru mora vaš ponudnik programske opreme kontaktirati podjetje Cadisd.o.o. (robert.kovac@cadis.si), da se dogovorijo o tehničnih podrobnostih. Prosimo vas za toliko razumevanja, da dokler tovrstnih povezav ne uredite, oddajate poročila na način, predstavljen v tem sporočilu.

Ponovno vam tudi sporočamo, da ste turistično takso še vedno dolžni plačevati na TRR Občine Bovec do 25 v mesecu.

Izjemoma bo mogoče poročila oddajati tudi po pošti ali osebno na LTO. Ponudniki, ki poročil ne morejo oddajati preko aplikacije, naj se oglasijo v TIC Bovec, kjer vam bomo izročili obrazce. Menimo, da je aplikacija enostavna in veliko prijaznejša od ročnega izpolnjevanja obrazcev, zato vam predlagamo, da se – če je le možno – registrirate prav vsi. Za vse velja, da je potrebno poročila oddati do 10. v mesecu za pretekli mesec.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Ino Brešan, na telefonsko številko 08 200 4875 ali prek e-maila tt@lto-bovec.si.

LTO Bovec

 

Obrazec turistična taksa
Več >

Zemljevid

Področja