Druge aktivnosti na vodi

Kajak, rafting in kanjoning še zdaleš niso edine aktivnosti na vodi, ki jih Dolina Soče ponuja. Plovnih pripomočkov je neskončno, kot tudi vragolji, ki jih lahko z njimi počnemo!

Hydrospeed / Rečni bob

Vse bolj je priljubljeno razburljivo spoznavanje reke Soče iz ribje perspektive, s plavutkami in večjim plastičnim plovcem. Rečni bob (hydrospeed) na reki Soči je primeren za dobre plavalce vseh starosti. Športne agencije izvajajo aktivnost ob ustreznem vodostaju reke, ko se pri plavanju po reki izognete večini skal ter prepustite svežini smaragdnega toka.

Odprti kajak / Sit-on-top

Premagovanje brzic smaragdne Soče je nekaj posebnega z odprtim kajakom (sit on top), ki je enostavnejši za upravljanje, stabilnejši in nepotopljiv. Primeren je za spuste manj izkušenih veslačev.Športne agencije na Bovškem organizirajo spuste z odprtim kajakom po rekah Soči in Koritnici, pri čemer izberejo trase ustrezne težavnostne stopnje.

SUP

SUP (Stand up paddle board) je eden izmed novih načinov vznemirljivega spuščanja po reki, novost na Bovškem in v dolini Soče. Poleg spustov po reki Soči športne agencije organizirajo izvedbo aktivnosti na Rabeljskem jezeru ali na jezeru pri Mostu na Soči.

Bellyak

Kot že ime nakazuje je bellyak neke vrste kajak, na katerem pa ležimo na trebuhu in se usmerjamo z rokami. Po funkcionalnosti pa je bellyak mešanica med kajakom in surfom in ponuja zabavno izkušnjo tudi na divjih vodah.

 

Preden se podate na reko, si oglejte informacije glede plovnega režima in varnosti.

Zemljevid

Področja