Soča Hiking

Hoja predstavlja potovanje skozi pokrajino v ritmu, ki si ga sami odmerimo in po poti, ki si jo sami izberemo. Počasno gibanje nam omogoča polno doživljanje sveta okoli nas, ki dandanes drvi mimo s hitrostjo avtomobila. Ritem korakov in globoko dihanje zmanjšujeta psihično napetost, zato postanemo pozornejši do svoje bližnje okolice. In kar je najlepše, za to ne potrebujemo nobene posebne opreme ali znanja, le dobre čevlje.

Okolica Bovca ponuja veliko označenih pohodniških in planinskih poti, ki vodijo do skritih slapov, razglednih točk, naravnih in kulturnih zanimivosti. Toliko jih je, da zlepa ne odkrijemo vseh. S pomočjo zemljevida in nekaj znanja orientacije se lahko na te poti podamo sami.

Lahko pa se odločimo za spremstvo vodnika, ki nam bo odkrival okolico v čisto novi luči. Svetoval bo pri izbiri poti, pri ritmu in tehniki hoje, pri opremi; pripovedoval nam bo o nastanku naravnih pojavov, o zgodovini kraja, o živalih in cvetlicah, ki jih bomo srečali na poti. In nenazadnje, skrbel bo za našo varno vrnitev.

 

Predlagamo vam štiri vrste vodenih pohodov:

Sprehod: do 2 uri
Ogled bližnje okolice Bovca po krožnih poteh. Primerno tudi za najmlajše. Zaželeni so čevlji z rebrastim podplatom.

Pohod: do 4 ure
Daljši sprehod v okolici Bovca, Loga pod Mangrtom ali v dolini Trente. Zaželeni so čevlji z rebrastim podplatom ter pijača v nahrbtniku. 

Krajša tura: do 7 ur
Vzpon na katerega od vrhov v Julijskih alpah, Krnska jezera, pohod po dolini Soče. Zahtevani so planinski čevlji z dobrim podplatom ter nahrbtnik s pijačo in hrano. Priporočljive so pohodne palice.

Daljša tura: več kot 7 ur
Vzpon na katerega od vrhov v Julijskih alpah, prečenje Bovec - Bohinj...
Primerno samo za dobre hodce. Zahtevana oprema: planinski čevlji z dobrim podplatom, nahrbtnik s hrano in pijačo, zaščita za sonce (očala, kapa). Priporočljive so pohodne palice.

foto: Danijel


Soča Hiking

Žaga 1
5224 Srpenica
+386 51 301 234

http://www.socahiking.com

Agencije

Zemljevid

Področja